ЗБЕРЕЖИ ЯЛИНКУ!

Настала зима. Ось уже сніг скрипить під ногами. Наближення Нового Року все відчутніше. А головне дерево свята, звичайно ж, ялинка, прикрашена іграшками, гірляндами, Вона створює особливий святковий настрій. Але щороку після новорічних свят ми спостерігаємо картину, як на смітниках лежать ялинки, які нещодавно прикрашали будинки і радували дітей. Не правда, чи сумна картина? Ми задумалися, а чи можуть діти допомогти лісовим красуням, змінити ситуацію? Тому ми вирішили до настання новорічних свят привернути увагу дітей, батьків, жителів нашого селища до цієї проблеми – збереження лісових красунь.

З метою запобігання вирубці молодих хвойних дерев напередодні Нового року в Савинському ліцеї проводиться екологічна виставка «Збережи ялинку». Мета виставки спрямована на екологічне виховання учнів. У сучасних умовах загострення проблем взаємодії людства й природи виникає необхідність виховувати молоде покоління у шанобливому ставленні до всього сущого, змінити споживацьке ставлення до природи. Ялинка - не головне, можна виготовити цілий ряд виробів з гілок сосни, поєднавши їх з новорічними прикрасами, варто лише використовувати фантазію.

Можна прикрасити будинок оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево або композицією, виготовленою з вторинних матеріалів, відходів. Новорічні композиції прекрасно вписуються в сучасний інтер'єр. Вони прикрашають новорічні столи, підносяться як подарунки. Їх можна поставити на обідній чи книжковий стіл, сервант, книжкову полицю, телевізор. Таким чином, ми подбаємо про природу.

Добрі люди, схаменіться, і не будьте так жорстокі.

Не збавляйте вік ялині, хай живуть зеленоокі!

Бо вони – це дім тваринам, і рослинам, і грибам.

Та й, погодьтесь, так приємно погуляти лісом нам.

В Новий рік звершити диво просто кожному із нас.

Хай сосна росте красиво і оберігає вас!

/Files/images/0000011/001_zbereji_yalinku/2.jpg/Files/images/0000011/001_zbereji_yalinku/3.jpg/Files/images/0000011/001_zbereji_yalinku/4.jpg/Files/images/0000011/001_zbereji_yalinku/5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 170