"Шевченко – наш. Він для усіх століть»"

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета байдужим не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі? Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

14 березня 2018 року в нашій школі учні 8-Б класу з класним керівником Солодовою В.Ю. провели відкритий виховний захід «Шевченко – наш. Він для усіх століть». Учні переглянули відеофільм про життя Т.Г. Шевченка. Вірші, уривки з поем емоційно звучали від декламаторів поезійТараса Григоровича. Лунала українська пісня.

В бібліотеці була оформлена книжкова виставка “Єднаймо душі словом Кобзаря”. Виставка представляє творче надбання Т.Г.Шевченка, його поетичні, прозові і художні твори, його життєвий шлях.

Тож пізнаваймо нові глибини Шевченківського слова, його мудрі настанови та пам’ятаймо, що його поезії нетлінні, про їхню актуальність свідчать слова одного українського філософа: «Про Шевченка треба нині не на святах промовляти, а кричати на вуличних перехрестях. Щоб як дзвін тривоги калатало його слово!».

/Files/images/20180314_081613.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 194