День Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер. Однак оскільки в Україні на 9 травня припадає відзначення річниці перемоги над нацизмом, святкування Дня Європи перенесено на третю суботу травня.

Основна ідея – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у "Європейському домі".

Команда Савинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у складі: Цапок Аліни, Земскової Діани, Нарожної Аліни, Решетняка В`ячеслава, Ляш Іллі взяли участь у конкурсі –ярмарку творчих проектів «Мандри по Європі», оголошений відділом культури Балаклійської районної державної адміністрації та Балаклійським краєзнавчим музеєм. Учасники конкурсу підготували експозицію та захист – проект країни Болгарія. А дівчатка взяли участь в дефіле в національних костюмах.

Болгарія - одна з найкрасивіших країн Балканського півострова, з багатющими культурними традиціями, унікальними історичними пам'ятниками, високими горами і прозорими озерами, блакитним морем і гостинним народом. В своїй експозиції ми намагалися показати все те, чим славиться ця країна, передати традиції та звичаї, відобразити цікаві місця.

/Files/images/Болгарія 1.jpg/Files/images/болгарыя 2.jpg

/Files/images/болгарыя 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 206