Голодомор - помста за свободу

Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був голодомор 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 3,9 до 7 мільйонів людей.

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій 26 листопада в Савинському ліцеї було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. У бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…», яку відвідали всі бажаючі. В класах пройшла Година пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», «Мій краю, моя історія жива» , усний журнал «Людської пам’яті мости…». Переглянули мультфільм «Голодний дух», короткометражний фільм «Червоне намисто», виготовили ангелочків та свічки пам’яті . Для учнів 5,6 класів було проведено виховний захід «Голодомор – розплата за свободу». Діти читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули тематичну презентацію та відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори» та «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!». Цей захід запам’ятався усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників.

Запрошуємо всіх приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку». 27 листопада о 16.00 долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам’ятіта віри у майбутнє.

/Files/images/0000011/golod/1637953456969.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 72